"Interbau Blink"  е  един от най-големите световни производители на плочи от екструдиран и сухопресован клинкер. Тази висока позиция  се базира на способността  да се съчетават  природните качества на суровината с най- усъвършенствувани технологии  за производство в сектора.

Клинкерът е естествен продукт с изключителни физически и естетически качества, резултат от продължителен и прецизен производствен процес на бавно изпичане в пещ при температура 1250 градуса в продължение на 26 до 34 часа. 

 

Произведените плочки са с висока устойчивост на механично натоварване при тежък трафик, издържат на резки температурни разлики и химически атаки, имат минимално износване, притежават максимална плътност и еднородност на материала  и не абсорбират вода.

Имат много ниска порьозност и минимална термична проводимост, поради което са с отлични изолационни качества.  Осигуряват противоплъзгане и сигурен трафик дори когато вали.

Детайлът на гърба на плочките - плитък контур под формата на “лястовича опашка“ гарантира перфектно залепване към повърхноста за полагане - хоризантална или вертикална.

Предлагат се в богата гама от цветове и размери. Произвеждат се и различни специални фасонни части като ъгли, первази, корнизи, чела, стъпала, декори и др.  Цветовете остават свежи и непроменяеми с времето, дори и при максимално интензивно излагане на слънце, дъжд, смог или замръзване.


"Хабитат Интернешънъл“ ООД е  изключителен представител за България  на  "Interbau Blink".

С голямото разнообразие  от цветове,  размери, повърхности и специални плочки  се осигурява приложението на клинкера във всички сфери на строителството. С него се изпълняват проекти за фасадни облицовки, външни и вътрешни настилки, настилки на околни пространства, площади, пешеходни зони и зони с наситен човекопоток, индустриални помещения.  Благодарение на богатството  от цветове и форми клинкерът е  лесно съчетаем с различни архитектурни елементи и придава уникалност на урбанистичната среда.   Едно от най-интересните му приложения е за облицовка на басейни, където клинкерните плочки  са без конкуренция поради  тяхната мразоустойчивост, водонепопиваемост, устойчивост на киселини и основи, хигиеничност и лесна поддръжка.

Нашите специалисти са готови да предоставят на проектанти и строители:

  • конкретна информация и съдействие по разработването на проекти, детайли, изчисления на количества;
  • полезни съвети за подбор на цветове и видовете плочки, според предназначението

110630172630_pavimento_550x380.jpg

ИНДУСТРИЯЛЕН ПОД"Interbau Blink"   е разработила  специализирана серия плочи, предназначени за индустриални обекти и прилагана масово при изпълнение на подови настилки и стенни облицовки в  производствени предприятия  от  хранително-вкусовата промишленост -  мляко и месопреработващи предприятия,  винарска промишленост,  химическа индустрия, пречиствателни станции за отпадни води  и др.

Производството е в съответствие с  ЕN 14411 стандарт, като плочите се  характеризират  с капацитет да издържат тежки статични и динамични товари, сила на натиск и съпротивление, въздействие   на агресивни  субстанции – киселини и основи.  Техническите им характеристики и обработката на повърхностите са с оглед осигуряване на безопасност, противоплъзгане ,  функционалност и хигиеничност.  

 Плочите са с размери 240 х 115 мм  и дебелини от  10 мм до 40 мм. Произвеждат се  и  редица фасонни части, които позволяват безпроблемно изпълнение на настилките в най-критичните точки, където е изключително важно да се осигури максимална хигиена и възможност за лесно почистване и поддръжка.


БАСЕЙНИ

Сред гамата от налични материали, предлагани на пазара  за спортни съоръжения,  облицовки на плувни басейни   и настилки на околните им пространства ,  екструдирният  клинкер е най-добрият продукт  от гледна точка на  функционални характеристики и дълъг експлоатационен живот.

Неговите физически, химически, механични свойства и водонепопиваемост  го правят особено подходящ да издържи на резки температурни промени, замразяване и размразяване, UV лъчи, киселинни и алкални атаки,  случайни  или продължителни механични  въздействия.

Благодарение на своя профил – „лястовича опашка на гърба на плочката“ , клинкерът гарантира перфектно механично сцепление и съединение с основата , на която се  фиксира.

Лесен за почистване и  дългосрочна поддръжка -  това са характеристики, които предотвратяват  образуването на плесени и микроорганизми, като по този начин се гарантира хигиената на съоръжението.

Освен това, още  първото впечатление е за   ефектен и  естетически издържан басейн.  Правилната симетрия на фугите,  елегантният   завършек на околните пространства  и  преливния улей, цветовото  разнообразие  на плочките  създават  красота, уют и  приятно усещане.


k130r.jpg

ФАСАДИ

Измити от дъжда и изсушени от слънцето, фасадите, облицовани с клинкерни плочки винаги ще изглеждат като нови, преодолявайки въздействието на времето. Незасегнати от смог, UV- лъчи, мраз, киселинен дъжд и промени в температурата плочите остават стабилно закрепени по местата си, дори когато са вертикално положени, благодарение на “лястовичата опашка” на гърба на плочите. Този вид фасада със своята привлекателна повърхност и цветове придава висока архитектурна стойност на която и да било сграда.


house-P402-b.jpg

ИНТЕРИОР / ЕКСТЕРИОР

Устойчив, с непроменящи се цветове, с противоплъзгащи свойства, неaбсорбиращ вода.  Това е идеалният под. Произведени в най-топлите и естествени оттенъци с деликатни нюанси като резултат от изпичането или най-иновативните технологии  като  дигитално принтиране,  този вид настилки са изключително подходящи  както за интериора на дома,  така и за тераси, стълбища, магазини, градски площади, пешеходни зони,  облицовки на басейни и  настилки на околните им пространства.  Производството е  в широка гама както от цветове, така и от размери.  Предлагат  се и различни специални фасонни части като ъгли, первази,  стъпала, холкери и др., което позволява  изпълнените  с клинкерни  плочки проекти  да бъдат  перфектни до последния детайл.


ПОВДИГНАТ ПОД

Повдигнатият под се изпълнява от клинкерни плочи с размери 400 х 400 мм с дебелина 35 мм, 700 х 400 мм с дебелина 35 мм и 700 х 400  мм с дебелина 22 мм. Плочите са калибровани  и се предлагат в 11 цвята. Плочите са  противоплъзгащи със степен на нехлъзгаемост R10/B и  R11/B. Системата е лесна за полагане и подръжка и позволява бързо оттичане на водата. Плочите се слагат върху опори от гума или чист полипропилен, с фиксирана или регулируема височина. Пространството между плочата и повдигнатия под позволява полагане на инсталации и тръбопроводи.